גיוס צוות

גיוס צוות לתכנית טיפול התנהגותית מהווה את אחד מהשלבים הראשונים בהקמת תכנית. התרפיסט/ית ההתנהגותי אמון על העבודה השוטפת והיום-יומית עם המטופל, כולל הקניית מיומנויות ותכנים ותרגול המטרות בתכנית הטיפול עד להתקדמות הרצויה. עבודתו של המטפל ההתנהגותי מבוססת על ההנחיות הניתנות ע"י מנתח/ת ההתנהגות בשיתוף עם ההורים ו/או דמויות משמעותיות נוספות בסביבת הטיפול.

מה נחפש?

הקשר עם המטפל/ת ההתנהגותי הינו צמוד ויום יומי, על כן כדאי לעצור ולשקול אילו תכונות חשובות עבורך ותרצה שיהיו למשלבת/תרפיסטית, פרט לגישה טובה וחמה לילד. תכונות נוספות חיוניות לעבודתו של המטפל כוללות בין היתר: יכולת למידה ויישום גבוהות, אנרגטיות, יצירתיות, יוזמה, חריצות ,מחויבות ועוד.

תהליך גיוס המטפלים ההתנהגותיים נעשה על פי רוב בשיתוף עם מנתח/ת ההתנהגות ומומלץ כי ההחלטה הסופית תתקבל יחדיו ותוך תמימות דעים.

ניסיון:

שאלה נפוצה הקשורה בגיוס הצוות הינה שאלת הניסיון. עד כמה חשובה מידת הניסיון הקודם של המטפל/ת ההתנהגותי? הניסיון הינו בהחלט בעל ערך, אך חשוב לזכור כי גם מטפל/ת התנהגותי ללא ניסיון יכול ללמוד במהרה את עבודת השילוב או יישום התכנית ולבצע בהצלחה!  העקרונות היישומיים של ABA ניתנים ללמידה ומנתחת ההתנהגות האמונה על התכנית תכשיר את הצוות המטפל, תלווה, תדריך ותפקח באופן סדיר ולכל אורך התכנית.

תשלום:

שאלה נפוצה נוספת הקשורה בגיוס צוות מטפל לתכנית התנהגותית קשורה בנושא התשלום. בהינתן ומדובר בתכנית ABA פרטית (=תכנית המוקמת ע"י ההורים באופן פרטי) התשלום נקבע ומתבצע מול ההורים ובמרבית המקרים הם המעסיקים הישירים של הצוות. במידה ומדובר בתכנית טיפול דרך מרכז טיפול- התשלום יתבצע בהתאם לתנאי ההסכם בין הלקוח לנותן השירות. בנוסף לתעריף השעתי, כדאי להחליט ולסכם מראש לגבי תשלומים נוספים כגון נסיעות או תשלום בחגים וכן בעת מחלת ילד או ביטול מכל סיבה.

התעריף השעתי המקובל למטפל/ת התנהגותי תלוי במספר גורמים כגון ניסיון וידע רלוונטי, תארים אקדמיים, מספר שעות העבודה הצפוי, טווח השכר המקובל באזור המגורים ועוד.

התייעצות עם מנתחת ההתנהגות תוכל לסייע לך בקבלת החלטות גם בנושא זה.

סבלנות..

לבסוף, לעיתים, יש להתאזר בסבלנות. תהליך גיוס צוות מקצועי העונה על הדרישות הספציפיות שלך עשוי לקחת זמן ותלוי במגוון גורמים. לחלופין, ייתכן ותהליך גיוס הצוות יסתיים במהרה,  אך חשוב לזכור:  איתור הצוות הטיפולי המתאים לילד ולמשפחה קריטי להצלחת הטיפול ובעל השפעה על חווית הטיפול, יעילותו והצלחתו.  

פרסום מודעת דרושים:

איתור צוותי טיפול התנהגותיים מתבצע כיום בעיקר ברשת. עליך לנסח מודעת דרושים רלוונטית וכדאי להתייעץ ולהיעזר בניסיונו של מנתח ההתנהגות המנחה את הטיפול.

מספר המלצות לניסוח מודעת דרושים בתחום:

  1. כדאי לציין את אזור העבודה/העיר בה מתבצע הטיפול
  2. מומלץ לפרט את גיל הילד וסביבת הטיפול (בית/מסגרת חינוכית/מסגרת אחרת)
  3. תיאור היקף העבודה הנדרש: ימים ושעות, מועד ישיבות צוות
  4. מומלץ לציין האם תינתן הדרכה/הנחיה וליווי לצוות ע"י מנתח/ת התנהגות
  5. בנוסף על פרטי יצירת קשר, וכמו בכל עבודה אחרת המכבדת את בעליה, כדאי לבקש קו"ח על מנת להתרשם ממידת ההתאמה של המועמדים.
Scroll to Top
גלילה למעלה